Inloophuis Schothorst


Adres

Batostraat 2, 3813 LK Amersfoort

CoŲrdinator: Trudy Paus
Secretaris: Klaas van der Horst
T: (033) 480 19 02
info@inloophuisschothorst.nl


"Altijd gezellig om even binnen te komen!"


Het Inloophuis in Schothorst vormt al dertig jaar een plaats waar mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten. Naast de dagelijkse inloop worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals buurtmaaltijden, wandelingen, bijeenkomsten rond Advent of veertigdagentijd en creatieve workshops.

Een overzicht van de activiteiten is te vinden op de website van het Inloophuis.


In het najaar van 2017 is er bijvoorbeeld om de week een wijkmaaltijd voor €4,50, er is vanaf 26 oktober 'Pilates op de Stoel' en vanaf 27 oktober gaan we repeteren voor 'Heel Schothorst Zingt' in voorbereiding op een opvoering op 15 december in De Koperhorst.


In de decembermaand zijn er verscheidene activiteiten die te maken hebben met Kerstmis: een kerststukje maken, kaarten maken  (ook kaarten voor andere gelegenheden), of een heerlijke Kerstbrunch op eerste kerstdag. Decembernieuwsbrief De decembermaand komt er weer aan. We merken het al aan het licht, het korter worden van de dagen, de gezelligheid die mensen bij elkaar en in het inloophuis zoeken. De (Kerst)lichtjes die hier en daar al in en aan de huizen hangen of in de tuinen.

 

A.S. zondag vieren we de start van de adventstijd.

Vier zondagen steken we licht aan in deze donkere tijd. We kunnen ons omgeven voelen door donkerte, door de korte dagen maar soms ook door de zorgen, de stress en spanning die we ervaren. In de adventtijd herinneren we ons eraan dat het licht weer terugkeert. Letterlijk gaan de dagen naar kerst weer langer worden. Maar ook ontsteken we het Licht om ons te herinneren om dat ook bij elkaar te blijven doen. Door positieve aandacht, een complimentje op zijn tijd, een gesprekje in de wandelgangen of samen even een bakkie doen of samen creatief bezig zijn. Elkaar het gevoel geven dat je de moeite waard bent. Gewoon om wie je bent zonder oordeel.

Velen onder ons vieren met kerstmis de geboorte van Jezus. In Jezus kan de nabijheid van God ervaren worden. Voor anderen kan het ook betekenen dat in ieder mens dat geboren wordt God ervaren kan worden. Dat iets van God, of voor iemand anders meer het Licht, zichtbaar wordt. Ik geloof dat we allemaal in dat Licht geboren zijn en dat we dat niet mogen vergeten. Niet vergeten dat we elkaar zo nu en dan uitnodigen om te voorschijn te komen met jou licht. Om jou licht te laten schijnen in de wereld. En de wereld jou licht te gunnen. Wees voor elkaar een Licht en de wereld om je heen wordt er mooier door. Het zal aanstekelijk werken naar anderen waardoor een steeds groter deel van de wereld om je heen er mooier door wordt. Laat je licht schijnen en geef Licht door.

Veel warmte en Licht gewenst deze Advent en Kersttijd en nog heel lang erna.

 

Hieronder een greep uit de activiteiten die we naast de warme en lichte inloop ook nog hebben. Kom erbij en voel je welkom. 

 

Een muzikale pelgrimage: Eerste Adventszondag 3 december van 14 tot 16 uur in het Inloophuis.

Met een spreekwoordelijke Ďwalkmaní in oren nemen wij u deze middag mee op een muzikale pelgrimage. We vertellen over pelgrimeren in oude en hedendaagse tijd. Met verhalen en beelden over diverse soms onbekende pelgrimsplaatsen in Europa nemen wij u tegelijkertijd mee in een muzikale achtbaan van alle mogelijke emoties die pelgrimeren met zich meebrengt.

Het belooft een boeiende en zeer diverse middag te worden van Trondheim naar Medjugorje; met onder andere Liszt en Saint SaŽns. Uiteindelijk komen we natuurlijk thuis in onze eigen land, de bedevaartstad Amersfoort.

Inleiders: Josephine van Pampus, pastor parochie Onze lieve Vrouw van Amersfoort

Rudolph van Calcar, dirigent koor 4U, St Ansfriduskerk, Amersfoort.

Openingstijden:

 

Maandag

14.00-16.00 uur

Dinsdag

10.00-12.00 uur

Woensdag

10.00-12.00 uur

Donderdag

14.00-16.00 uur

Vrijdag

14.00-16.00 uur

Zaterdag

Gesloten

2e, 3e & 4e Zondag van de Maand
(N.B.: 24 december geen inloop)

14.00-16.00 uur

 


 Het Inloophuis wordt gedragen door zowel de Protestantse Gemeente Amersfoort als door de Rooms-Katholieke kerken. Zo wil het Inloophuis vanuit een christelijke levensovertuiging aandacht schenken aan iedereen die dat nodig heeft.


Tal van vrijwilligers, van zowel binnen als buiten deze kerken, zetten zich in om het huis een plek te laten zijn waar mensen zich welkom weten.


Regelmatig is het Inloophuis op zoek naar extra vrijwilligers om het bestaande team bij activiteiten te ondersteunen of om nieuwe activiteiten te ontplooien.

Op de website van het Inloophuis kun je onder 'vacatures' zien of jij misschien degene bent naar wie het Inloophuis op zoek is.


Sinterklaas wordt gevierd op Maandagmiddag 4 december van 15.30 tot 17.30 uur. Spel, gedicht, gezelligheid met elkaar.

 

Maandagochtend 11 december van 10.30 tot 12 uur gaan we gezellig kaarten maken o.l.v. DaniŽlle. 10 uur staat de koffie klaar.


Woensdagmiddag 13 december van 14 tot 16 gaan we gezellig kerststukjes maken voor onszelf en een of meerdere voor een ander en voor de verkoop.

Doe je mee? Kijk voor verdere informatie op de website: www.inloophuisschothorst.nl

 

Vrijdagochtend 15 december van 10 tot 12 uur Heel Schothorst Zingt in de Koperhorst bij de Kerstmarkt.

De eerste kerstsongs klinken al weer door de radio. In Schothorst klinken ze ook al elke vrijdagochtend.

Want dan oefent het Projectkoor "Heel Schothorst Zingt" hun kerstrepertoire o.l.v. Rosita van Oosten.

Op vrijdagochtend 15 december van 10 tot 11.30 uur voeren zij hun kerstliederen uit bij de Kerstmarkt in de Koperhorst.

Iedereen is daar welkom! Dus kom luisteren naar Heel Schothorst Zingt en snuffelen op de kerstmarkt.

 

1e Kerstdag van 12 tot 15 uur Kerstbrunch. € 5,= Kom gezellig kerst vieren en mee eten. Estralita, Christien en Herman verzorgen de brunch.

 

Woensdag 27 december wijkmaaltijd van 17.30 inloop en 18 tot 20 uur eten.

 

Winteravond in het Dierenpark. We gaan gezellig naar het Dierenpark op Vrijdag 29 december van 16 tot 20 uur. Vertrek bij inloophuis om 16 uur.


Zondagmiddag 31 december van 14 tot 16 uur Oudjaarsinloop met oliebollen en oudjaarsverhalen.

 

Nieuwjaarsinloop op vrijdag 12 januari van 15 tot 17 uur. Gezellig elkaar ontmoeten en goed nieuwjaar wensen onder genot van hapje en drankje.

 

Nadere informatie is te vinden op onze website: www.inloophuisschothorst.nl of in het inloophuis op de affiches aan de lat.

Voor opgave voor de activiteiten mailen naar: info@inloophuisschothorst.nl of bellen naar 0334801902


Hartelijke groet, Trudy Paus