Belijdenis doen?

 Illustratie boven: Susan Dorothea White (Australië), The First Supper


Misschien gaat dit over jou: wel gedoopt, of niet. Maar nooit belijdenis gedaan. Het leek te zwaar, je was er niet aan toe, je weet het gewoon niet altijd zeker met geloof. En tegelijk: geloof betekent wel iets voor je. Je hebt de keuze gemaakt om het wel een plaats te geven in je leven. Maar van dat anderen laten weten door belijdenis te doen, is het nooit gekomen.

Belijdenis doen is geen punt zetten zo van ‘nu weet ik het precies’, maar het is markeren dat geloof deel uitmaakt van je leven, en dat je ermee verder wilt, inclusief de vragen, uitroeptekens, punten en komma’s die daar bij komen.

Misschien is het nu wel een keer het moment om er over na te denken of je dat toch wilt (en als je niet gedoopt bent, dan ook gedoopt wil worden). De aanleiding van de groep die we gaan starten is de mogelijkheid om belijdenis te doen, maar het is zeker geen verplichting!

Ik wil je daarom informeren over een initiatief. We gaan met de kwartetkerken (Hoeksteen, Bron, Emmaus, Fonteinkerk) samen kijken of we een groep mensen kunnen verzamelen die willen nadenken over belijdenis-doen. Dat wordt een groep voor alle leeftijden. Het blijkt dat juist het gesprek tussen mensen die op heel verschillende manieren en momenten door het leven en geloof zijn gegaan, voor iets als belijdenis ook heel waardevol is. Dus: van 16 tot 96 zeg maar.

We starten met een bijeenkomst op zondag 21 januari, 12.30 in De Bron. Daar kijken we wat voor groep we zijn, en welk moment / frequentie past voor verder gesprek met elkaar.

Weet je mensen die mogelijk geďnteresseerd zouden zijn: stuur hen dan deze uitnodiging gerust door.
Je mag natuurlijk altijd vooraf met mij contact opnemen.
En wanneer je aansluit 21 januari, dan is het handig als je het me laat weten, dan zorg ik dat er genoeg broodjes/drinken is voor iedereen.

Ds. Marieke E.J. den Braber