Activiteiten buiten onze kerk


Ontmoetingsdag in Barneveld voor iedereen die geraakt is door kanker

Onder het thema ‘Zin in Leven?!’ organiseert de stichting Als kanker je raakt een kleinschalige ontmoeting voor iedereen die is geraakt door kanker. De insteek is laagdrempelig. Iedereen is welkom op donderdag 23 mei van 10.30 - 15.30 uur in Boerderij ’t Paradijs, Bielderweg 1 in Barneveld.

Horen dat je geraakt bent door kanker heeft een onvoorstelbaar diepe impact op je geestelijk en lichamelijk welzijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je naasten. Er is een diep besef van kwetsbaarheid en eindigheid. Er komen vragen boven die gaan over kwetsbaarheid, over sterfelijkheid, over hoe nu verder? Waarom overkomt mij dit? Waar is God? Hoe pak ik mijn leven weer op? Hoe geniet ik weer van het leven?

Met de ontmoeting ‘Zin in Leven?!’ wil de stichting mensen, die door kanker worden geraakt, ondersteunen. De dag heeft een afwisselend programma en staat in het teken van ontmoeting, (h)erkenning en bemoediging. Bouwina de Haan begeleidt de dag. Wijnanda Heslinga verzorgt een creatieve workshop. Er is volop gelegenheid elkaar te ontmoeten, onder het genot van koffie/thee en een lunch. De begeleiders zijn zeer deskundig en weten uit ervaring wat het betekent om te leven met kanker.

Meer informatie? Aanmelden?
Er is ruimte voor 12 deelnemers. Graag vooraf aanmelden op www.alskankerjeraakt.nl of stuur een e-mail naar ontmoeten@alskankerjeraakt.nl .

Kijk ook op:

190523 Als kanker je raakt.pdf 1.4MB 29 Mar 2019 06:21


Tiende oecumenisch liedfestival in Martinikerk Groningen

Op zaterdag 25 mei wordt in Groningen van 13.00-17.15 het jaarlijkse liedfestival gehouden. Geliefde Engelse hymnen in de hertaling van Sytze de Vries om te beluisteren en zelf te zingen. Met Choral Voices onder leiding van Daniel Rouwkema. De toegang is €16,-, groepen betalen €12,- p.p. Wie als zanger meedoet in het Meerstemmig grootkoor ontvangt daarvoor gratis koorzettingen. Het lijkt me mooi om als groep per trein samen te reizen en deze middag mee te maken. Interesse? Leg dan even contact met mij: tituswoltinge@kpnmail.nl.

Titus Woltinge
Zomerbijeenkomst Focolarespiritualiteit 'Mariapoli'

29 mei – 2 juni

Deze 'spiritualiteit van de eenheid' inspireert mij al ruim 40 jaar en biedt verdieping van alles wat ik de kerk ontvang. Een leidende tekst hierin is het gebed van Jezus “Laat hen allen één zijn Vader” en dat is nog steeds urgent, vind ik.

Daarom nodig ik graag ieder die dat wil uit hiermee kennis te maken. Dit kan via lezingen, workshops en gezellig samen zijn. Op zaterdag kijken we wat ons verbindt met andere levensbeschouwingen via de 'gulden regel': “Behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden”

Ik ben er zelf de hele bijeenkomst, en kan ook eventueel mensen halen van station 's Hertogenbosch. Een losse dag komen kan al een goeie kennismaking zijn.

Voor meer info: www.focolare.nl of bel mij gewoon: 06-24405740.

Bernard BussemakerLabyrint workshops in mei en juni 2019

Na de opening van het Labyrint in Vathorst, gebaseerd op het labyrint van Chartres, op zondag 14 april 2019 is er de gelegenheid om in mei en juni deel te nemen aan een workshop labyrint en wel op vrijdagmiddag 17 mei en op vrijdagmiddag 21 juni in Vathorst aan de Koningsbergenweg dicht bij rotonde 11. Het start om 15.00 en duurt tot ongeveer 17.00.

Voor informatie en aanmelden zend je een mail naar fredehagen1955@uwnet.nl. Van harte welkom!

Frederique Hagendoorn 

18-25 jaar: Super Trek
Voeding voor je maag, je zintuigen en je hart.

Ben je tussen de 18 en 25 jaar?
Lijkt het je leuk om met een groep leeftijdsgenoten te koken, te eten en daarna met elkaar de diepte in te gaan?
Dan is Super Trek er voor jou!
Elke 2e vrijdag van de maand vanaf 17.00 uur koken en eten we met elkaar. Daarna is er een programma. Dit kan van alles zijn: een film, een gastspreker, een discussie, een spel of een workshop. Dat bepalen we met elkaar.

Wie:                 iedereen van 18-25 jaar is welkom! Gewoon zoals je bent.
Wanneer:       elke 2e vrijdag van de maand

Tijd:               17.00 uur inloop en koken

                          18.00 uur eten
                          19.00 uur programma
                          20.30 uur borrel

Locatie:        Johanneskerk, Westsingel 30 Amersfoort centrum.

Voor de maaltijd vragen we een vrijwillige bijdrage van € 3,- tot € 5,-.
Koffie, thee is gratis, ander drankje na afloop is € 1,-.
Je kunt je voor de maaltijd opgeven tot de avond ervoor.

Trek gekregen? Neem contact op met Annette Koops: jongerenwerk@johanneskerk.nl.
Kijk ook op Facebook: Super Trek Amersfoort: https://www.facebook.com/search/top/?q=super%20trek%20amersfoort